Začetna stran - Varovanje zasebnosti

Varovanje zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov v spletni trgovini Pekaindom.si

Pravna podlaga
Pravni temelji varstva podatkov so na voljo v Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (GDPR), Zakonu o varstvu podatkov ter Obligacijski zakonik.

Opredelitev pojmov
»osebni podatki« pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

»obdelava« pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje.

Obseg in namen zbiranja podatkov
Podatke zbiramo, da lahko prejmete ponudbo, obvestila o statusu naročil, da vam naročene izdelke dostavimo in za morebitna vračila artiklov.

Zbiramo sledeče osebne podatke: ime in priimek, naslov, elektronsko pošto ter telefonsko številko. V uporabniškem profilu ima vsak posameznik dostop do vnešenih podatkov in vidi kateri podatki se hranijo. Vaše podatke lahko prosto popravljate ali jih trajno izbrišete s sklikom na "Trajni izbris profila", kar pomeni da bodo vsi vaši podatki, vključno z zgodovino nakupov, izbrisani na serverju in jih ne bo moč obnoviti. Podatke zbira in obdeluje podjetje Genlog d.o.o. in se hranijo do izbrisa s strani uporabnika oziroma 5 let od zadnje uporabe profila.Podatki niso posredovani tretjim upraljalcem.

V primeru izvedbe naročila so vaše ime in priimek, naslov ter telefonska številka posredovani dostavni službi zaradi same izvedbe dostave. Kontakt oseba za pritožbe, sporočanje spremembe podatkov, izbris profila ali informacije: pekaindom@siol.net Uporabniški profil se generira zgolj s portošnikovo privolitvijo obdelave osebnih podatkov, ki jo izkaže s klikom na gumb „Potrdi“ v postopku registracije.

Varstvo in pravice
V primeru, da menite, da so bile kršene vaše pravice iz naslova varstva osebnih podatkov se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, https://www.ip-rs.si/

Naslednji seznam vsebuje informacije o vaših pravicah, ki izhajajo iz veljavnih zakonov o varstvu podatkov:
- Pravica o umiku soglasja: kjer obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vašem soglasju izraženem ob registraciji, lahko to soglasje kadarkoli umaknete tako, da zbrišete uporabniški račun.
- Pravica do dostopa: vaše podatke (torej katere osebne podatke ste vnesli in ki jih hranimo) lahko kadarkoli vidite ob prijavi v vaš uporabniški račun, vključno z informacijami o tem, za kaj jih uporabljamo, kakšne so vaše pravice vezane na vaše osebne podatke.
- Pravica do popravka: vaše podatke lahko kadarkoli sami popravite, lahko tudi zahtevate popravek morebitnih netočnih osebnih podatkov, ki jih imamo o vas.
- Pravica do omejitve: zahtevate lahko omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, vendar s tem ne bo moč izvesti naročil, zato predlagamo izbris uporabniškega računa.
- Pravica do ugovora: če obdelava temelji na vašem soglasju oziroma je pomembna za izvajanje pogodbe in če se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi, lahko iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi s temi razlogi. Kadar se vaši osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov za namene takega trženja (novice na kattere ste se naročili)
- Pravica do vložitve pritožbe: V primeru domnevne kršitve veljavnih zakonov o zasebnosti lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu
- Pravica do izbrisa: trajni izbris osebnih podatkov lahko zelo preprosto izvedete v vašem uporabniškem računu, tako, da kliknete gumb "izbriši profil" ali pa po mailu zahtevate izbris svojih osebnih podatkov, če:
a) osebni podatki niso več potrebni za namen, za katerega so bili zbrani ali drugače obdelani,
b) obdelava temelji na vašem soglasju in svoje soglasje umaknete, za obdelavo pa ni druge zakonske podlage,
c) obdelava temelji na vašem soglasju in ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ni druge zakonske podlage,
d) so bili osebni podatki obdelani nezakonito,
e) je to potrebno za izpolnitev zakonskih obveznosti;
f) so bili osebni podatki zbrani v zvezi s ponudbo, ki se ponujaja neposredno otroku, za katero starš ali skrbnik di odobril privolitev. Obdelava osebnih podatkov otroka je zakonita, kadar ima otrok vsaj 16 let. Kadar je otrok mlajši od 16 let, je takšna obdelava zakonita le, če za otroka takšno privolitev da ali odobri njegov starš ali skrbnik.

Novice
Če želite prejemati novice morate v vašem uporabniškem profilu označiti kvadratek in pritisnete gumb "Potrdi" . V povprečju boste lahko prejeli več kot dve oglasni sporočili mesečno. Vsa sporočila boste nehali prejemati takoj, ko se boste odjavili. Registracija profila ne pomeni samodejnega naročila na novice. Z vpisom na prejem novic, elektronskih sporočil v oglaševalske namene namene, je razumeti, da se vpišete prostovoljno in na lastno željo ter z lastno privolitvijo.

Pogoji oglaševanja
V kolikor nam boste posredovali vašo privolitev v neposredno trženje, boste prejemali naše ponudbe in obvestila. V takšnem primeru bomo zbirali in nadalje obdelovali vaš naslov elektronske pošte, ki ste ga vpisali v spletni obrazec izključno za namene obveščanja o novostih za področje, ki ga izberete.

Na ta elektronski naslov vam ne bomo posredovali oglase podjetij, niti ne bo posredovan tretjim osebam. Podatke o vaši elektronski pošti bomo shranjevali, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne boste odjavili. Od prejemanja e-novic se lahko zelo preprosto odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo ali pa tako, da se od e-novic odjavite na naši spletni strani in v vašem uporabniškem profilu. To storite tako, da odznačite kvadratek, da bo prazen in pritisnete gumb potrdi.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, dasoglašate, da vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namene obveščanja o novostih za izbrano področje, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete, in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani.

Vključevanje storitev in vsebin tretjih oseb
V spletni ponudbi se lahko zgodi, da je vključena vsebina tretjih oseb, kot so videoposnetki iz YouTuba, zemljevidi iz Google Zemljevidov, RSS vira ali grafike z drugih spletnih mest. To vedno pomeni, da ponudniki te vsebine (v nadaljnjem besedilu: ponudnik tretjih oseb) zaznajo naslov IP uporabnikov. Ker brez IP naslova, vsebine niso mogli poslati v brskalnik. Prizadevamo si uporabljati samo vsebino, katere ustrezni ponudniki uporabljajo naslov IP le za dostavo vsebine. Vendar nima vpliva na to, če tretji ponudniki shranijo naslov IP, npr. za statistične namene.
Dodatne informacije: https://privacy.google.com/businesses/adsservices/

- Sledenje spletnemu mestu s storitvijo Google Analytics

Ta spletna stran uporablja funkcije storitve Google Analytics za spletno analitiko. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. To so besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

Če pa je na tej spletni strani aktivirana anonimizacija IP-ja, bo vaš IP naslov vnaprej skrajšal v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenih straneh Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo celotni naslov IP poslan na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. Google bo v imenu operaterja te spletne strani uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za zbiranje poročil o dejavnostih spletnega mesta in za posredovanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta. Naslov IP, ki ga zagotovi Google Analytics kot del storitve Google Analytics, se ne bo združil z drugimi Googlovimi podatki.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; vendar upoštevajte, da če to storite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v najkrajšem možnem obsegu. Poleg tega lahko Google preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek, in so povezani z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), kot tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla, tako da prenesete vtičnik za brskalnik, ki je na voljo pod naslednjo povezavo in namestite: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sl

Zbiranje lahko preprečite s storitvijo Google Analytics s klikom na naslednjo povezavo. Piškotki za onemogočanje bodo nastavljeni tako, da bodo vaši podatki zbrani pri prihodnjih obiskih te strani: onemogočite Google Analytics. Dodatne informacije: https://privacy.google.com/businesses/adsservices/

- Plugi za socialne medije

Ta ponudba uporablja socialne vtičnike (socialne mreže facebook.com), ki jih upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). Plugi so prepoznavni po enem od logotipov Facebook-a (beli "f" na modri ploščici ali "palec gor" znak) ali so označeni z dodatkom "Facebook Social Plugin". Seznam in videz Facebook Social Plugins si lahko ogledate tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins/ .

Ta stran uporablja možnost aktiviranja vstavljenih vtičnikov pred obdelavo teh podatkov uporabnika. V ta namen se morajo "gumba z dvema tipkama" aktivirati ločeno. Če ti gumbi niso aktivirani, ponudnik ne prenaša podatkov na »Facebook«.

Ko uporabnik pokliče spletno stran te ponudbe, ki vsebuje tak vtičnik, njegov brskalnik vzpostavlja neposredno povezavo s strežniki Facebook. Vsebino vtičnika pošlje Facebook neposredno v vaš brskalnik in ga vključi v spletno mesto. Ponudnik zato ne vpliva na količino podatkov, ki jih Facebook zbira s pomočjo tega vtičnika, in zato uporabnike obvešča glede na njihovo raven znanja.

Z vključitvijo vtičnikov Facebook prejme informacije, do katerih je uporabnik dostopal do ustrezne strani ponudbe. Če je uporabnik prijavljen na Facebook, lahko Facebook določi obisk svojega računa Facebook. Če uporabniki med seboj sodelujejo z vtičniki, na primer pritisnite gumb »Všeč mi je« ali pustite komentar, se ustrezni podatki posredujejo iz brskalnika neposredno na Facebook in tam shranijo. Če uporabnik ni član Facebook-a, še vedno obstaja možnost, da bo Facebook odkril in shranil svoj IP naslov. Po podatkih družbe Facebook je v Nemčiji shranjen le anonimni naslov IP. Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnje obdelave in uporabe podatkov s strani Facebooka ter s tem povezanih pravic in nastavitev možnosti za zaščito zasebnosti uporabnikov najdete v pravilniku o zasebnosti Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/ ,

Če je uporabnik Facebook član in ne želi Facebook zbrati podatke o njem prek te ponudbe in ga povezati s svojimi podatki o članih, shranjenih na Facebooku, se mora pred odhodom na spletno mesto odjaviti iz Facebooka. Prav tako je mogoče blokirati Facebook socialne vtičnike z dodatki za vaš brskalnik, na primer z »Facebook Blocker«.

- Facebook Custom Audiences

Kot del naše spletne komunikacije uporabljamo tudi storitve iz socialnega omrežja Facebook za uporabniško komunikacijsko komunikacijo. Obstajajo tako imenovani Zählpixel, integrirani na naših straneh, preko katerih je narejena neposredna povezava med brskalnikom in strežnikom Facebook. Med drugim Facebook prejme podatke iz vašega brskalnika, da je vaša spletna stran klicala vaša naprava. Če imate račun na Facebooku, Facebook lahko povezuje obisk na naših straneh z vašim uporabniškim računom. Poudariti želimo, da mi kot ponudnik strani ne poznamo vsebine prenesenih podatkov in njihove uporabe s strani Facebooka. Izberemo lahko le, katere segmente uporabnikov Facebook želimo prikazati na naših oglasih. Če želite več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter nadaljnji obdelavi in ??uporabi podatkov prek Facebooka in vaših možnosti za zaščito vaše zasebnosti, si oglejte pravilnik o zasebnosti Facebooka, ki ga lahko vidite tukaj. Če želite nasprotovati uporabi Facebook Custom Audiences, to lahko storite tukaj.

- Politika zasebnosti za uporabo Twitterja

Ta ponudba uporablja gumbe storitve Twitter. Te gumbe zagotavljajo Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, ZDA. Prepoznajo jih pod izrazoma "Twitter" ali "epizodo", ki je povezana z mirujočo modro ptico. S pomočjo gumbov je možno deliti objavo ali stran te ponudbe na Twitterju ali slediti ponudniku na Twitterju. Ko uporabnik pokliče spletno stran te spletne strani, ki vsebuje tak gumb, njen brskalnik vzpostavlja neposredno povezavo s strežniki Twitterja. Vsebino gumba Cvrkutati prenese Cvrkutati neposredno v uporabniški brskalnik. Ponudnik torej ne vpliva na količino podatkov, ki jih Twitter zbira s pomočjo tega vtičnika, in obvešča uporabnike glede na njihovo raven znanja. Po tem je le naslov IP uporabnika, URL zadevne spletne strani ob nakupu gumba mitübermittelt, vendar se ne uporablja za namene, ki niso predstavitev gumba. Dodatne informacije najdete v politiki zasebnosti Twitterja na naslovu http://twitter.com/privacy .
Darilni boni